معرفی انواع سپر ماشین و اجزای آن + نحوه نگهداری

فهرست مطالب

سپر ماشین (به انگلیسی bumper) جزء ضروری هر وسیله نقلیه‌ای است که به‌عنوان اولین خط دفاعی هنگام تصادف عمل می‌کند. سپر خودرو نه‌تنها از بدنه خودرو محافظت می‌کند، بلکه نقش مهمی در تضمین ایمنی سرنشینان آن نیز دارند. سپر از پر مصرفترین قطعات یدکی خودرو است که در جلو و عقب خودرو نصب شده و در تصادفات نقش مهمی را ایفا می‌کند.

با این حال، همه سپرهای خودرو یکسان تولید نمی‌شوند. سپرها انواع مختلفی دارند و از مواد گوناگونی ساخته می‌شوند. اگر به‌عنوان صاحب خودرو یا صرفا یک علاقه‌مند به حوزه تکنولوژی سپر، به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، این مقاله دانش خوبی درباره سپر ماشین در اختیار شما قرار می‌دهد.

سپر ماشین چیست؟

سپرهای خودرو به قطعات فلزی و پلاستیکی هستند که در جلو و عقب خودرو نصب شده و از مواد جاذب انرژی تولید شده اند. آنها برای جذب ضربه به جلو و عقب وسایل نقلیه و به حداقل رساندن آسیب برخورد در سرعت کم طراحی شده اند.

امروزه سپرهای خودروهای سواری استاندارد دارای یک میله تقویت کننده سفت و سخت در زیر پوشش بیرونی هستند که بخش هایی از فوم یا پلاستیک متراکم در زیر آن وجود دارد. در ایالات متحده، سپرهای خودروهای سواری باید ضربه پنج مایل در ساعت از وسیله نقلیه دیگر را بدون هیچ آسیبی به بدنه خودرو جذب کنند. فوم یا پلاستیک این امکان را فراهم می کند. در هنگام ضربه، این ماده بین میله تقویت کننده و بدنه خودرو فشرده شده و آسیب را به حداقل برساند.

قطعات دیگری که به سپر متصل میشوند شامل موارد زیر هستند:

  • چراغ ها: چراغ های مه شکن، چراغ های پلاک، چراغ های جلو و چراغ های راهنما.
  • سیگنال ها و سنسورهای هشدار: دوربین های خودرو، سنسورهای پارک، سنسورهای کیسه هوا، سنسورهای پشتیبان، سنسورهای تغییر خط خودرو، سنسورهای هشدار برخورد و سنسورهای آب و هوا.
  • تریم و قالب گیری: اتصالات تزئینی به سپر جلو و/یا عقب.

تاریخچه سپر ماشین

اگرچه ما سپر را یکی از اجزای لازم خودرو می‌دانیم، اما سپرهای اولیه که در سال 1915 ایجاد شدند، کاملا تزئینی بودند. آن‌ها بسیار نازک و صاف بودند و از یک نوار فلزی رنگ‌شده تشکیل شده بودند. در آن زمان، تنها سپر جلو، کاربرد داشت و در قسمت عقب سپری نصب نمی‌شد.

سپر در خودروهای قدیمی

پس از مدتی، خودروسازان شروع به طراحی سپرهای براق کردند. سپر کرومی اولین‌بار در دهه 1920 ساخته شد. به‌تدریج سپرهای پیچیده و شیکی در دهه 30 و 40 طراحی گردید، اما باز هم ماهیت سپر، زیبایی بود.

بعد از جنگ جهانی دوم نیز سپرها پیشرفت زیادی کردند، اما باز هم جنبه امنیتی نداشتند و تنها بر ظاهر تمرکز می‌کردند.

تاریخچه سپر خودرو
سپرهای اولیه بیشتر بصورت سبدهایی برای گرفتن افراد طراحی می شدند.

بالاخره در سال 1973، دولت ایالات متحده اولین مقررات سپر را ارائه کرد. بر اساس این مقررات سپرها باید می‌توانستند در برابر ضربه از عقب تا سرعت 2.5 مایل در ساعت و ضربه از جلو تا سرعت 5 مایل در ساعت مقاومت کنند. در پاسخ به این مقررات جدید، خودروسازان مجبور شدند بر تقویت سپرها تمرکز کنند. نتیجه سپرهایی بود که ایمن‌تر بودند، اما حجیم و غیرقابل انعطاف به‌نظر می‌رسیدند.

برای چندین سال، رانندگان مجبور بودند با این سپرهای حجیم و غیرجذاب دست‌و‌پنجه نرم کنند. اما به‌تدریج خودروسازان راه‌هایی برای بهبود زیبایی و در عین حال تقویت سپر پیدا کردند. در حال حاضر سپر ماشین هم جنبه زیبایی و هم جنبه امنیت دارد و پیشرفت‌های مربوط به سپر همچنان در حال افزایش است.

اجزا سپر ماشین

اجزای سپر خودرو 1

سپر ماشین اجزای مختلفی دارد. برخی از این اجزا به سپر متصل شده و برخی انها را جزیی از قطعات سپر میدانند. اجزای سپر ماشین به شرح زیر است:

  • دیاق سپر: دیاق (Impact bar) به صورت مقطع مستطیل شکل ساخته شده است به‌گونه‌ای که سطح طویل یا همان طول آن ، جهت تحمل نیروی وارده و سطح کم عرض آن ، محل استقرار ضربه‌گیر میباشد . سپر و در کنار آن دیاق ، در تصادفات به نحوی عمل می‌کنند که نیروی وارده به خودرو را گرفته و مانع از رسیدن آن به مسافران داخل خودرو 
  • ضربه گیر (absorber)
  • جلو پنجره (Grille)
  • مه شکن (Fog light)
  • قاب پلاک (license plate cover)
  • رکاب سپر(lower deflector)
  • براکت سپر (side retainer)
  • توری سپر جلو (rebar/support)

براکت سپر چیست؟

براکت سپر (side retainer) یا همان نگهدارنده سپر قطعه ای از جنس پلاستیک فشرده می باشد که بین خودرو و بدنه خودرو قرار میگیرد.براکت سپر وظیفه نگهداری و تحمل وزن سپر را بر عهده دارد واجازه نمی دهد که وزن سپر مستقیما روی بدنه باشد با وصل شدن به بدنه خودرو علاوه بر ایجاد فاصله میان سپر و بدنه در صورت تصادف های سطحی مانع از رسیدن آسیب به بدنه می شود.

براکت سپر عقب راست جیلی GC6 الیت

کاور سپر چیست؟

کاور سپر یکی دیگر از اجزای حیاتی خودرو است. کاور سپر به عنوان محافظی برای سپرها نیز عمل می کند. اساساً این لایه محافظ اضافی است که از سپر اصلی محافظت می کند. روکش سپرها بیشتر از پلی کربنات ها، پلی پروپیلن، پلی استرها، پلی اورتان ها، الفین های ترموپلاستیک یا TPO ها، فایبرگلاس، چرم و غیره ساخته می شوند.

کاور سپر چیست

سپر چه نقشی در خودرو دارد؟

سپرها در خودروها وظایف مختلفی دارند که در ادامه به ذکر این وظایف می پردازیم:

  • زیبایی: سپر عقب و سپر جلو نقش مهمی در زیبایی بصری خودرو دارند.
  • جلوگیری از آسیب شدید به عابرین پیاده: سپر خودرو برای محافظت از عابران پیاده در برابر صدمات شدید در یک برخورد تصادفی عمل می کند. در نتیجه، بسیاری از تولیدکنندگان سپر خودرو را با مواد سفت و سخت مجهز به لنت لاستیکی نصب می کنند تا میزان سفتی سپر بهینه تر شود.
  • بهبود آیرودینامیک خودرو: امروز طراحی سپر نقش مهمی در بهبود آیرودینامیک خودرو دارد.

انواع سپر ماشین از نظر محل قرار‌گیری

سپر ماشین را می‌توان به‌شیوه‌های مختلف تقسیم‌بندی کرد. یک راه، تقسیم‌بندی بر اساس محل قرار‌گیری سپر (جلو، عقب و پهلو) است.

سپر جلو (Front Bumpers)

همان‌طور که از نام آن پیداست سپرهای جلو در جلوی خودرو قرار گرفته‌اند و برای محافظت از بدنه خودرو و سرنشینان در صورت برخورد رو‌به‌رو، ساخته شده‌اند. آن‌ها معمولاً از مواد مستحکمی مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته می‌شوند و برای جذب ضربه ناشی از برخورد، جلوگیری از آسیب به بدنه خودرو و کاهش خطر آسیب به سرنشینان طراحی شده‌اند.

سپرهای جلو می‌توانند به محافظت از محور جلوی اتومبیل یا قطعات فرمان و سایر اجزای حیاتی کمک کنند.

سپر عقب (Rear Bumpers)

سپرهای عقب در قسمت عقب خودرو، هدفی مشابه سپرهای جلو دارند و از بدنه خودرو و سرنشینان در صورت برخورد از عقب محافظت می‌کنند. آن‌ها نیز از مواد بادوام مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته شده‌اند و برای جذب ضربه و جلوگیری از آسیب به بدنه خودرو مناسب هستند.

سپرهای جانبی (Side Bumpers)

سپرهای جانبی در کناره‌های خودرو قرار گرفته‌اند و برای محافظت از بدنه خودرو و سرنشینان در صورت برخورد از کنار به‌کار می‌روند. آن‌ها معمولاً از مواد نرم‌تری مانند پلاستیک یا فوم ساخته می‌شوند و برای جذب ضربه و جلوگیری از آسیب به بدنه خودرو طراحی شده‌اند. سپرهای جانبی ممکن است شامل کیسه هوای جانبی نیز باشند که در صورت برخورد، محافظت بیشتری را برای سرنشینان فراهم می‌کنند.

سپرهای خودرو از نظر ظاهری به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

علاوه‌بر محل قرارگیری، سپرها از نظر ظاهر و مدل نیز به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. ما در این‌جا انواع مختلف سپر را معرفی می‌کنیم.

سپر استاندارد
سپر ماشین از نوع استاندارد

سپر استاندارد (Standard Bumper)

سپر استاندارد رایج‌ترین نوع سپر است که در خودروها یافت می‌شود. معمولاً از پلاستیک یا ترکیبی از پلاستیک و فلز ساخته می‌شود. سپرهای استاندارد برای جذب ضربه‌های جزئی و محافظت از بدنه خودرو در برابر آسیب طراحی شده‌اند. آن‌ها سبک‌وزن هستند و به‌راحتی نصب و تعویض می‌شوند. با این حال، سپر استاندارد ماشین حفاظت محدودی در برابر ضربه‌های سنگین دارند و ممکن است در اثر برخورد ترک خورده یا بشکنند.

مزایای سپر استاندارد:

  • سبک و آسان برای تعویض
  • مقرون‌به‌صرفه
  • محافظت خوب در برابر ضربه‌های جزئی

معایب سپر استاندارد:

  • حفاظت محدود در برابر ضربه‌های سنگین
  • احتمال ترک‌خوردن یا شکستن
سپر پله ای
سپر استپ یا پله‌ای

سپر استپ

سپر استپ یا پله‌ای (Step Bumper)

سپرهای پله‌ای به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که راننده بتواند بر روی آن‌ها پا بگذارد و وارد اتومبیل شود. آن‌ها معمولا از فولاد ساخته می‌شوند و از سپرهای استاندارد سنگین‌تر هستند. سپر ماشین از نوع استپ دارای سطح صافی است که می‌تواند به‌عنوان سکوی کار استفاده شود و بارهای سنگین را تحمل کند. با این حال، این سپرها به‌گونه‌ای طراحی نشده‌اند که محافظت زیادی در هنگام برخورد داشته باشند و در خودروهای SUV و کامیونها استفاده میشوند.

مزایای سپر پله‌ای:

  • یک پله برای دسترسی به پشت وانت‌بار فراهم می‌کند.
  • می‌تواند بارهای سنگین را تحمل کند.
  • دارای سطح صاف قابل استفاده به‌عنوان سکوی کار

معایب سپر پله ای:

  • حفاظت کم هنگام برخورد
  • سنگین
سپر کابوی
سپر کابوی

سپر کابوی (Cowboy Bumper)

سپرهای کابوی، سپرهای سنگینی هستند که برای وسایل نقلیه خارج از جاده (آفرود) طراحی شده‌اند. آن‌ها معمولاً از فولاد ساخته می‌شوند و طراحی لوله‌ای دارند که حداکثر محافظت را در هنگام برخورد ایجاد می‌کنند. سپرهای کابوی برای قراردادن لوازم جانبی مانند وینچ و چراغ نیز مناسب هستند. با این حال، آن‌ها سنگین بوده و می‌توانند روی هندلینگ خودرو تأثیر بگذارند.

مزایای سپر کابوی:

  • حداکثر حفاظت در هنگام برخورد
  • امکان نصب تجهیزات جانبی مانند وینچ و چراغ

معایب سپر کابوی:

  • سنگین
  • تاثیر بر هندلینگ خودرو
سپر لوله ای

سپر لوله‌ای

سپر ماشین لوله‌ای (Tube Bumper)

سپر ماشین لوله‌ای شبیه ضربه‌گیر کابوی است اما طراحی سبک‌تر و ساده‌تری دارد. این سپرها معمولاً از فولاد ساخته می‌شوند و طراحی لوله‌ای دارند که در هنگام برخورد از بدنه خودرو محافظت می‌کند. سپرهای لوله‌ای برای قراردادن لوازم جانبی نیز طراحی شده‌اند و می‌توانند متناسب با طراحی خودرو، سفارشی شوند. با این حال، آن‌ها ممکن است به‌اندازه سپرهای کابوی محافظت نداشته باشند.

مزایای سپر لوله ای:

  • محافظت در برابر برخورد
  • امکان نصب وسایل جانبی
  • قابل سفارشی‌سازی

معایب سپر لوله ای:

  • محافظت کم‌تر از سپر کابوی
سپر پان رول
سپر پان رول

سپر پان رول

سپر پان رول (Roll Pan Bumper)

سپرهای رول پان به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که ظاهری صاف و ساده به خودرو بدهند. آن‌ها معمولا از فولاد یا فایبرگلاس ساخته می‌شوند و به جای سپر عقب، نصب می‌شوند. سپرهای رول پان محافظت محدودی در هنگام برخورد ایجاد می‌کنند و برای خودروهای خارج از جاده توصیه نمی‌شوند.

مزایا:

  • ظاهری صاف و تمیز

معایب:

  • حفاظت محدود
TBT Fiberglass Front Bumper for Supra TBT FB FRP

سپر کارخانه‌ای

سپر کارخانه (Factory Bumper)

سپرهای کارخانه‌ای، سپرهای استانداردی هستند که با خودروی سازنده عرضه می‌شوند. آن‌ها معمولاً از پلاستیک یا ترکیبی از پلاستیک و فلز ساخته می‌شوند. سپرهای کارخانه‌ای برای ایجاد حفاظت اولیه در هنگام برخورد طراحی شده‌اند و معمولاً سبک‌وزن هستند و به‌راحتی تعویض می‌گردند. با این حال، این نوع سپر ماشین ممکن است به اندازه سپرهای دیگر اثر محافظتی نداشته باشد.

مزایا:

  • سبک و آسان برای تعویض
  • مقرون‌به‌صرفه
  • حفاظت اولیه

معایب:

  • محافظت کم

در پایان، انتخاب نوع مناسب سپر ماشین بستگی به استفاده مورد نظر و سطح حفاظت مورد نیاز دارد. در‌حالی‌که برخی از سپرها برای وسایل نقلیه خارج از جاده طراحی شده‌اند و حداکثر محافظت را ارائه می‌دهند، برخی دیگر برای ارائه حفاظت اولیه و ظاهری تمیز طراحی شده‌اند. مهم است که قبل از انتخاب، مزایا و معایب هر نوع سپر را در نظر بگیرید.

چه موادی برای ساخت سپر ماشین استفاده می‌شوند؟

در ساخت سپرهای مدرن، ترکیب مختلفی از مواد استفاده می‌شوند. بخش‌های مختلف سپر به‌ شرح زیر هستند:

  • اولین جزء سپر، یک قسمت فنری و ضربه‌گیر است که معمولاً شامل کارتریجی پر از گاز است که بین سپر و شاسی قرار دارد. این بخش به سیستم سپر اجازه می‌دهد تا ضربه‌های جزئی را بدون هیچ آسیبی جذب کند.
  • قسمت بعدی سپر، یک تکیه‌گاه فولادی یا آلومینیومی است که به‌شکل یک میله ساخته شده و به‌طور افقی نصب می‌شود.
  • در بالای آن یک قطعه پلاستیکی لانه زنبوری یا جعبه تخم‌مرغی ساخته‌شده از HDPE وجود دارد که شکل خارجی نهایی سپر را مشخص می‌کند.
  • در نهایت یک پوشش سپر پلاستیکی اورتان یا پلی‌اتیلن انعطاف‌پذیر دیگر در قسمت بیرون سپر قرار می‌گیرد تا ظاهری کامل و زیبا به خودرو بدهد.

همان‌طور که می‌بینید، برای بهبود ضربه‌گیری سپر ماشین، مخلوطی از مواد فلزی و پلاستیکی، به‌همراه کارتریج هوا لازم است. نوع فلز و پلاستیک مورد استفاده برای سپر نیز بسیار مهم هستند. در این‌جا بهترین انواع پلاستیک و فلز که در ساخت سپر کاربرد دارند را معرفی می‌کنیم.

  • فولاد: فولاد یکی از پرکاربردترین مواد برای سپر ماشین است. سطح محافظت و دوام این سپرها بالاست اما سنگین هستند و مصرف سوخت ماشین را افزایش می‌دهند.
  • آلومینیوم: آلومینیوم یکی دیگر از مواد محبوب برای سپر اتومبیل است. سبک‌وزن است و محافظت خوبی در برابر ضربه ارائه می‌دهد. سپرهای آلومینیومی در برابر خوردگی هم مقاوم هستند و این ویژگی آن‌ها را برای استفاده در مناطقی با رطوبت بالا ایده‌آل می‌کند.
  • پلاستیک: سپرهای پلاستیکی در حال حاضر به‌دلیل وزن سبک، قیمت مناسب و سهولت ساخت، در خودروهای مدرن بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. ضربه‌گیرهای پلاستیکی معمولاً از مواد الفین ترموپلاستیک (TPO) یا پلی پروپیلن (PP) ساخته می‌شوند و می‌توانند به‌اشکال و اندازه‌های مختلف قالب‌گیری شوند.
  • فیبر کربن: فیبر کربن ماده‌ای با کارایی بالا است که در خودروهای اسپرت رده بالا استفاده می‌شود. این ماده سبک‌وزن، قوی و بادوام است و محافظت عالی در برابر ضربه ایجاد می‌کند. با این حال، سپرهای فیبر کربنی برای ساخت و تعمیر گران هستند.
نگهداری از سپر خودرو

نکات مهم برای نگهداری از سپر ماشین

حفظ سلامت سپر ماشین برای اطمینان از این‌که سپر می‌تواند از ضربات احتمالی جلوگیری کند، بسیار مهم است. برای نگهداری از سپر ماشین لازم است به موارد زیر دقت کنید:

  • سپر ماشین خود را به‌طور منظم تمیز کنید: سپر ماشین خود را به‌طور منظم با آب و صابون بشویید تا آلودگی‌های محیطی روی سطح سپر باقی نماند. برای سپرهای پلاستیکی یا کرومی نیز می‌توانید از پاک‌کننده‌های مخصوص استفاده کنید.
  • از محصولات تمیز‌کننده مناسب استفاده کنید: هنگام تمیز‌کردن سپر خود، مطمئن شوید که از محصولات تمیزکننده مناسب استفاده می‌کنید. به‌عنوان مثال، سپرهای پلاستیکی را باید با آب و صابون شستشو داد، در حالی که ضربه‌گیرهای آلومینیومی را می‌توان با مواد شوینده ملایم تمیز کرد.
  • سپر ماشین خود را در برابر نور خورشید محافظت کنید: قرارگرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند باعث شود رنگ سپر شما به‌مرور زمان آسیب ببیند. برای محافظت از سپر در برابر آسیب‌های ناشی از خورشید، ماشین خود را در سایه پارک کنید یا هنگام پارک‌کردن در بیرون، روی ماشین را با کاور بپوشانید.
  • آسیب‌‌دیدگی سپر ماشین را بررسی کنید: سپر خود را به‌طور منظم برای یافتن هر‌گونه علائم آسیب، مانند ترک، فرورفتگی یا خراش بررسی کنید. اگر متوجه هرگونه خرابی شدید، آن را در اسرع وقت تعمیر کنید تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود. یک سپر آسیب‌دیده نمی‌تواند به‌خوبی از خودروی شما محافظت کند.
  • از پارک‌کردن در فاصله خیلی نزدیک به وسایل نقلیه دیگر خودداری کنید: هنگام پارک‌کردن ماشین خود، سعی کنید فاصله کافی را از خودروی جلویی و پشتی رعایت کنید تا احتمال برخورد و آسیب‌دیدن سپر را به حداقل برسانید.
تعمیر سپر ماشین

تعویض سپر یا تعمیر سپر؟

اگر سپر شما آسیب دیده است، چندین گزینه دارید. مشکلات جزئی معمولا قابل تعمیر هستند، اما آسیب های جدی تر ممکن است نیاز به سپر جایگزین جدید داشته باشد. انتخاب بین تعمیر یا تعویض سپر به میزان آسیب بستگی دارد.

معمولاً خراش‌ها، فرورفتگی‌ها و تراشه‌های جزئی را می‌توان به راحتی با استفاده از ابزارهای تخصصی موجود در صافکاری‌ها و یا با پولیش و لیسه گیری تعمیر کرد. صافکاری‌ها و ارایه دهندگان خدمات رنگ آمیزی خودرو همچنین تمام قسمت های تعمیر شده روی سپر را دوباره رنگ کرده تا مطمئن شود که رنگ آن دقیقاً با بقیه خودرو مطابقت دارد. ممکن است آسیب به سپر در حدی باشد که نیاز به بتونه کاری داشته باشد.

تعویض سپر معمولاً در صورت آسیب شدید مانند ترک‌ها و سوراخ‌های عمیق یا افتادن سپر از خودرو توصیه می‌شود. با این حال، فناوری های جدید تعمیرات بیشتری را ممکن کرده است. فناوری جوش فایبرگلاس این امکان را می‌دهد تا سپر شکسته را تعمیر کنید. اما تعمیر سپر تاثیر زیادی بر ظاهر خودرو دارد و بسته به سلیقه، مالکان اقدام به تعویض یا تعمیر سپر می‌کنند.

سخن آخر

به‌طور کلی، سپرهای خودرو برای حافظت از خودرو و سرنشینان آن در برابر برخوردهای احتمالی ضروری هستند. با پیشرفت تکنولوژی و تغییرات در قوانین ایمنی، سپرهای خودرو در طول زمان تکامل یافته‌اند تا حفاظت بهتری ارائه دهند. انواع مختلفی از سپر ماشین در بازار موجود است که هر‌کدام ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند. از سپرهای فلزی سنتی گرفته تا سپرهای پلاستیکی مدرن؛ صاحبان خودرو طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها را بر اساس ترجیحات و نیازهای خود انتخاب می‌کنند.

برای خرید حضوری یا آنلاین انواع قطعات یدکی خودروهای چینی، با اعتماد یدک تماس بگیرید. در اعتماد یدک، قطعات انواع خودروهای چینی مانند جک، لیفان، ام‌وی‌ام و … عرضه می‌شود. در صورت نیاز به دریافت مشاوره قبل از خرید سپر خودروهای چینی می‌توانید با ما تماس بگیرید.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی ستاره‌ کلیک کنید!

امتیاز متوسط 5 / 5. تعداد رای: 5

اولین کسی باشید که به این پست امتیاز میده.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واردات مستقیم قطعات یدکی انواع ماشین‌های چینی با کیفیت اصلی و بهترین قیمت. برای مشاهده و خرید لوازم مورد نیاز خود کلیک کنید و یا برای دریافت مشاوره رایگان، با ما تماس بگیرید.

ارسال لوازم یدکی چینی به تهران و شهرستان

درخواست استعلام قیمت

کاربر گرامی در صورتی که تمایل دارید قیمت این محصول از طریق تماس تلفنی به شما اطلاع داده شود، اطلاعات خود را وارد کنید.