راهنمای گیربکس جک s5 و علائم خرابی آن

فهرست مطالب

خودروی جک s5، یکی از محصولات پرطرفدار چینی در ایران است که به دو صورت دنده دستی و دنده اتوماتیک در بازار عرضه می‌شود. در زمان استفاده از این وسیله، ممکن است با مشکلاتی نظیر لرزش، نشت روغن گیربکس، سوختگی روغن، تقه زدن گیربکس و گیرکردن دنده مواجه شوید که برای هر کدام از این موارد، راه‌حلی وجود دارد.

در این مقاله ابتدا گیربکس جک اس ۵ را به عنوان یک گیربکس DCT معرفی میکنیم و مشخصات آنرا ذکر خواهیم کرد. در ادامه مزایا و معایب این گیربکس را بررسی کرده و علائم و دلایل خرابی آنرا خواهیم گفت و درباره اهمیت خنک کن گیربکس جک صحبت خواهیم کرد.

معرفی گیربکس جک s5

نام جعبه‌دنده در خودروی جک S5 معمولاً ۶ سرعته دستی یا ۶ سرعته دوکلاچه (DCT) است، که بسته به مدل و بازار ممکن است متفاوت باشد.

گیربکس دوکلاچه (DCT) نوعی جعبه‌دنده خودکار است که از دو کلاچ مجزا برای تعویض دنده‌ها استفاده می‌کند. در این سیستم، یک کلاچ مسئول دنده‌های فرد (۱، ۳، ۵) و دیگری مسئول دنده‌های زوج (۲، ۴، ۶) است. این طراحی به گیربکس اجازه می‌دهد که دنده‌ها را به سرعت و بدون وقفه بین تعویض‌ها عوض کند، که منجر به شتاب‌گیری سریع‌تر و راندمان سوخت بهتر می‌شود. گیربکس‌های دوکلاچه معمولاً در خودروهای اسپرت و لوکس مورد استفاده قرار می‌گیرند زیرا تعویض دنده‌ها به صورت نرم و پیوسته انجام می‌شود و تجربه رانندگی بهتری ارائه می‌دهند.

گیربکس جک s5

مشخصات گیربکس جک اس ۵

در جدول زیر، اطلاعات مربوط به مشخصات گیربکس جک اس ۵ ارائه شده است:

مشخصات گیربکس جک s5جزئیات
نام قطعهگیربکس اتوماتیک دوکلاچه جک اس ۵
مدلHFC DTF630
کد قطعهDT000
حالت درایومحرک جلو (FF)
ساختار اصلیفلایویل دوبل + کلاچ نوع تر + ماژول کنترل + پمپ روغن (جلویی) + TCU (مستقل) + شفت ورودی دوبل و شفت خروجی دوبل
تعداد دنده‌ها۶ دنده رو به جلو و یک دنده به عقب
ماژول کنترلی(اسپرت/نرمال) -/+ و M و S و Dو Nو RوP
طول کل720 نیوتن متر
فاصله مرکز و شفت ورودی تا دیفرانسیل205mm
اختلاف ارتفاع شفت ورودی تا مرکز دیفرانسیل53mm
ابعاد (ارتفاع عرض طول)365mm × 576mm × 440mm
وزن خالصحدود 72/5 کیلوگرم (بدون روغن DCT)
دمای کاری40- تا 95+ درجه سانتیگراد
صدای دنده‌های جلوصدای دنده‌های جلو کوچکتر با مساوی 78 دسی بل.صدای دنده عقب کوچکتر با مساوی 80 دسی بل
بازه راهنمای گیربکس1/2/3/6>93%، 4/5>95%، R>90%
محدوده فشار کاری سیستم32-23 بار
مشخصات گیربکس جک s5

جدول نسبت دنده‌ها در گیربکس جک s5

دندهنسبت دنده
دنده 13/313
دنده 22/619
دنده 31/243
دنده 40/915
دنده 50/973
دنده 60/745
دنده عقب2/714
دیفرانسیل 14/833
دیفرانسیل 23/480

گیربکس جک اس ۵ با چه خودروهایی مشترک است؟

مدلموتورگیربکس
جک اس ۵2.0T6DCT
کی ام سی k71.5TGDI6DCT
CII1.5TGDI6DCT
CII1.5TGDI6DCT
Refine M62.0T6DCT
گیربکس جک اس 5 از روبرو

علائم خرابی گیربکس جک s5 چیست؟

با افزایش مسافت طی شده، گیربکس و اجزای آن در معرض فرسودگی قرار می‌گیرند. گیربکس عضوی حیاتی در خودرو است که به مشکلات آن باید به سرعت رسیدگی شود. در ادامه برخی علائم خرابی گیربکس جک اس 5 را معرفی و راهکار رفع آن را مشاهده خواهید کرد.

۱- کاهش قدرت گیربکس

درصورتی که روغن گیربکس نشتی داشته و خالی شده باشد، گیربکس می‌تواند کاهش قدرت محسوسی داشته باشد. در ادامه به برخی از نشانه‌های نشتی روغن گیربکس اشاره می‌کنیم. در صورت مشاهده هر یک از این نشانه‌ها، توصیه می‌شود خودرو را به یک تعمیرگاه مجاز و متخصص برده، تا نشتی روغن گیربکس بررسی و تعمیر شود.

  1. اگر روغن گیربکس نشتی داشته باشد، ممکن است لکه‌های روغن را هنگام پارک خودرو روی زمین مشاهده کنید.
  2. در صورتی که سطح روغن به‌طور مداوم کاهش پیدا کند، می‌تواند نشانه نشتی روغن گیربکس باشد.
  3. تند شدن یا کند شدن تغییر دنده، عدم پاسخگویی به دستورات راننده، لغزش در تغییر دنده و شنیده شدن صداهای غیر عادی مانند صدای زنگ زدن، خرد شدن یا صدای واگرایی، می‌توانند از دیگر نشانه‌های نشتی روغن گیربکس اتوماتیک جک s5 باشند.

۲- تقه زدن گیربکس

در صورتی که دسته موتور دچار آسیب یا پارگی شود؛ امکان ایجاد صدای تق‌تق در ماشین وجود دارد. همچنین کم یا زیاد بودن فشار روغن گیربکس یا وجود مشکل در اتصالات برقی آن هم می‌توانند از جمله دیگر عوامل تولید صدا باشند.

  • روغن گیربکس درصورتی که آلوده شده باشد خاصیت روان‌کنندگی خود را از دست می‌دهد و دمای گیربکس را به سرعت تغییر می‌دهد. در این شرایط باندها و صفحات به درستی درگیر نمی‌شوند و این عامل سبب ایجاد صدای تقه زدن در گیربکس‌های اتوماتیک است. برای جلوگیری از بروز این مشکل، توصیه می‌شود در دوره‌های مشخص اقدام به تعویض روغن گیربکس کرده و آن را کنترل کنید. به‌طور کلی توصیه می‌شود هر 50 هزار تا 100 هزار کیلومتر، یا هر 3 تا 5 سال یکبار روغن گیربکس را تعویض کنید.
  • در گیربکس اتوماتیک جک s5، اگر صدای تقه زدن را شنیده و به آن بی توجهی کنید، این مشکل روی دیگر اتصالات داخلی گیربکس تاثیر گذاشته و باعث شل شدن آن‌ها می‌شود. در نتیجه بهتر است قبل از شدت یافتن این مشکل، خودرو را به یک تعمیرکار باتجربه بسپارید و از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کنید.
  • افزایش ناگهانی دما و فشار در گیربکس‌های اتوماتیک، باعث عملکرد غلط اجزای کامپیوتری آن شده و موجب می‌شود صدای تقه زدن شنیده شود. رانندگی نادرست و استفاده بد از گیربکس اتوماتیک، باعث آسیب به اجزای داخلی گیربکس و بخش کامپیوتری آن می‌شود.
  • در صورتی که سوپاپ‌های جعبه دنده، معیوب شوند و عملکرد صحیح خود را از دست بدهند، روغن گیربکس تحت فشار قرار گرفته و روان سازی گیربکس اتومات به درستی انجام نمی‌شود. در این حالت کاملاً قابل انتظار است صدای تقه زدن گیربکس شنیده شود.
  • خنک ماندن گیربکس‌های اتوماتیک بسیار مهم است. به همین جهت از یک سیستم و مایع خنک کننده در آن‌ها استفاده می‌شود که به وسیله شیر رادیاتور کنترل می‌گردد. در صورتی که این شیر رادیاتور معیوب شده و عملکرد صحیح خود را نداشته باشد، حرارت در گیربکس بالا رفته و باعث شنیده شدن صدای تقه زدن می‌شود.

 ۳- زوزه کشیدن گیربکس

زوزه کشیدن گیربکس می‌توانند به دلیل فشار زیاد روغن گیربکس، آسیب دیدن دنده‌ها یا خراب شدن مجموعه دنده سیاره‌ای یا دنده‌های دیفرانسیل باشد. برای برطرف کردن این مشکل، لازم است خودرو به دست یک تعمیرکار گیربکس حرفه‌ای سپرده شود.

۴- گاز هرز خوردن خودرو

کمبود روغن گیربکس و نرسیدن آن به پشت کاسه کلاچ می‌تواند باعث گاز هرز خوردن در جک s5 باشد. خرابی درپوش گیربکس، خرابی سیستم تعلیق و خرابی قطعات داخلی گیربکس، می‌توانند از دیگر عوامل هرز گاز خوردن خودرو باشند. در صورتی که متوجه گاز هرز در گیربکس جک s5 شدید، بهتر است به یک تعمیرگاه مجاز مراجعه کنید تا علت آن تشخیص داده و تعمیر شود.

۵- بوی سوختگی روغن گیربکس

اگر دمای روغن خیلی بالا رود یا مدت زمان زیادی از آخرین تعویض آن گذشته باشد، بوی سوختگی روغن گیربکس قابل استشمام است. بوی سوختگی روغن گیربکس، می‌تواند نشانه خرابی خنک کن گیربکس نیز باشد.

۶- خلاص شدن گیربکس

هرز شدن پلوس، خالی شدن روغن گیربکس، خرابی چرخ‌دنده‌های گیربکس، مشکل در مکانیزم قفل کردن گیربکس، بریدن دنده اویل پمپ و استفاده طولانی مدت و عدم نگهداری مناسب از قطعات گیربکس، می‌تواند از دلایل خلاص شدن گیربکس باشد. همچنین در صورتی که کلاچ به درستی کار نکند و یا فشار کافی را به گیربکس انتقال ندهد، ممکن است گیربکس خلاص شود. برای تشخیص دقیق علت خلاص شدن گیربکس به یک تعمیرگاه متخصص مراجعه کرده، تا گیربکس عیب‌یابی و تعمیر گردد.

۷- گیر کردن دنده جک s5

زمانی که استاپ زیر پدال ترمز معیوب شود یا اهرم تعویض دنده شکسته شده باشد، دنده گیربکس گیر می‌کند. البته سلکتور یا سیستم پارک هم در صورت آسیب دیدگی می‌تواند از عوامل بروز این مشکل باشد.

8- تأخیر در تعویض دنده

یکی از علائم اصلی خرابی گیربکس DCT، تأخیر یا گیرکردن هنگام تعویض دنده است.

9- روشن شدن چراغ هشدار گیربکس:

روشن شدن چراغ هشدار روی داشبورد، نشان‌دهنده مشکل در سیستم گیربکس است و نیاز به بررسی دارد.

چراغ گیربکس جک اس ۵
چراغ گیربکس جک اس ۵ مشابه تصویر بالاست و تنها در خودروهای جک اس ۵ اتوماتیک عمل میکند.

۱۰-گرم شدن بیش از حد:

گیربکس DCT ممکن است بیش از حد گرم شود که می‌تواند باعث آسیب به قطعات داخلی آن شود.

نکات مهم در نگهداری گیربکس جک s5

تصور عمومی در مورد گیربکس جک s5 این است که این گیربکس پر از ایراد است و به همین خاطر، افراد از خرید خودروی جک s5 منصرف می‌شوند. اما با نگهداری درست و منظم از گیربکس جک s5 و انجام سرویس‌های منظم، گیربکس این ماشین می‌تواند عملکرد خوب و پرقدرت خود را برای سالیان متوالی حفظ کند. رعایت برخی نکات ساده و کوچک در مسیر نگهداری گیربکس جک s5 می‌تواند بسیار راهگشا باشد.

۱- تعویض روغن موتور در زمان‌های تعیین شده

روغن موتور حتماً باید در زمان‌های تعیین شده تعویض شود. بیشتر متخصصان فنی توصیه می‌کنند، پس از هر ۵ هزار کیلومتر پیمایش مسیر، یک‌بار روغن موتور را تعویض نمایید و همراه با آن، یک فیلتر روغن جدید نیز تهیه کنید. با این کار عمر گیربکس و قدرت ماشین به طرز شگفت‌انگیزی افزایش پیدا می‌کند.

۲- اجتناب از موتورشویی

گیربکس‌های اتوماتیک از تعداد زیادی سنسور و مدار تشکیل شده‌اند و آسیب‌پذیری بسیار بالایی دارند. شستشوی موتور می‌تواند باعث ایجاد خرابی گسترده در این بخش‌ها شود.

۳- عدم استفاده از قطعات برقی پرمصرف

به دلیل اینکه مصرف برق گیربکس‌های اتوماتیک بیشتر است، توصیه می‌کنیم از قطعات اضافی مانند آمپلی فایر، چراغ زنون و … استفاده نکنید تا انرژی کافی به بخش‌های مهم خودرو از جمله گیربکس برسد.

۴- توجه به حالت دنده در زمان‌های مختلف

هنگامی که پشت چراغ قرمز ایستاده‌اید و یا هنگام توقف‌های کوتاه مدت، برای جلوگیری از فرسایش گیربکس، از خلاص کردن دنده پرهیز کنید. هم‌چنین برای گاز دادن، ابتدا دنده را در حالت D قرار دهید و تا وقتی ماشین کاملاً متوقف نشده است، از قرار دادن دنده روی حالت P خودداری کنید.

علل خرابی گیربکس جک s5 چیست؟

  1. استفاده از روغن گیربکس نامناسب
  2. عدم تعویض به موقع روغن گیربکس
  3. رانندگی در شرایط سخت و مسیرهای ناهموار
  4. ضربه فیزیکی به گیربکس
  5. نقص در قطعات داخلی گیربکس

مزایای گیربکس اتوماتیک جک s5

گیربکس اتوماتیک جک s5 دارای مزایای متعددی است که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • یکی از بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین مزایای گیربکس اتوماتیک جک s5، راحتی و آسانی در رانندگی است. به‌طور کلی با گیربکس اتوماتیک، نیازی به تعویض دنده به صورت دستی نیست و راننده می‌تواند به راحتی و بدون استرس رانندگی کند. ناگفته نماند گیربکس اتوماتیک جک s5 و سایر خودروهای مجهز به گیربکس DTC، شتاب مناسبی دارند و رانندگی را لذت‌بخش می‌کنند.
  • گیربکس اتوماتیک جک، به‌طور خودکار و بدون وقفه، دنده‌ها را تغییر می‌دهد و باعث تجربه رانندگی صاف و بدون سر و صدا می‌شود. عدم وجود لرزش و شوک در هنگام تغییر دنده‌ها، رانندگی را بسیار آرام و لذت‌بخش می‌کند.
  • گیربکس اتوماتیک جک s5 با استفاده از سیستم‌های هیدرولیکی و الکترونیکی، انتقال قدرت بهینه‌تری دارند. این به معنای بهبود عملکرد خودرو، شتاب بیشتر و کارایی بهتر در موقعیت‌های مختلف است.
  • در ترافیک و شلوغی، تعویض دنده به صورت دستی خسته کننده و زحمت‌بر است. با گیربکس اتوماتیک، راننده نیازی به تغییر دنده‌ها ندارد و می‌تواند به راحتی در ترافیک حرکت کند. هم‌چنین گیربکس اتوماتیک برای افرادی که در حرکت دست و پا دچار محدودیت و معلولیت هستند، بهترین گزینه است؛ چراکه به آسانی و بدون نیاز به تلاش زیاد می‌توانند رانندگی کنند.

معایب و مشکلات گیربکس اتوماتیک جک s5

  • عملکرد در ترافیک سنگین: ممکن است در ترافیک سنگین، عملکرد کمتری نسبت به گیربکس‌های خودکار معمولی داشته باشد.
  • حساسیت به نحوه نگهداری: گیربکس اتوماتیک جک s5 در صورت استفاده نادرست، به‌طور مکرر دچار خرابی می‌شود. عدم رعایت برخی نکات و رانندگی نکردن به صورت صحیح و اصولی، گیربکس جک s5 را با مشکلات متعددی روبه‌رو می‌کند. یکی از نکات مهمی که برای جلوگیری از خرابی گیربکس جک s5 باید رعایت شود، تعویض به موقع روغن گیربکس و فیلتر گیربکس خودرو است.
  • هدر رفت توان موتور: یکی از معایب اجتناب ناپذیر گیربکس اتوماتیک جک s5 در مقابل نمونه دنده‌ای آن، هدر رفت قدرت موتور و عدم شتاب‌گیری مناسب است. این مشکل به دلیل عدم هماهنگی گیربکس با موتور رخ می‌دهد. البته در نسخه‌های نیوفیس این خودرو، این مشکل به خوبی رفع شده است. به‌طوری که می‌توانید شتاب بیشتری – حتی نسبت به نسخه دنده‌ای جک s5 – تجربه کنید.
  • سر و صدای اضافی در کارکرد بالا: گیربکس جک s5 ممکن است در کارکردهای بالا و بنا به دلایل مختلف مانند استفاده از روغن واسکازین نامناسب، یا نگه‌داری غیرصحیح، دچار مشکلاتی شود. از جمله این مشکلات می‌توان به ایجاد صداهای اضافی، عدم خنک‌کاری مناسب و تقه زدن در گیربکس اشاره کرد. همچنین در صورتی که از روغن گیربکس مناسب در جک s5 استفاده نکنید، بعد از مدتی گیربکس سر و صداهای اضافی تولید خواهد کرد؛ از جمله این سر و صداها می‌توان به زوزه کشیدن هنگام کاهش سرعت اشاره کرد.

    برای رفع مشکل سر و صدای اضافی گیربکس جک s5، ابتدا باید از روی صدا، نوع خرابی آن تشخیص داده شود. در صورتی که صدا مانند خرد شدن قطعات بود، گیربکس باید به صورت کامل باز و عیب‌یابی شود. اما اگر صدا کم و سطحی بود، احتمالاً با تعویض روغن واسکازین گیربکس، مشکل برطرف شود. به هر حال بهتر است برای عیب یابی دقیق و رفع مشکل و سر و صدای گیربکس، آن را به یک تعمیرگاه مجاز ببرید.
  • مشکل در طراحی خنک کن گیربکس: دمای بالا در گیربکس می‌تواند باعث ایجاد مشکلات زیاد و افزایش استهلاک آن شود. برای جلوگیری از این موضوع، در گیربکس‌های جک اتوماتیک از خنک‌کن استفاده شده است. خنک‌کن یا رادیاتور گیربکس، می‌تواند دمای جعبه دنده را در حد مطلوب نگه دارد. سلامت این قطعه باید حدوداً هر 20 هزار کیلومتر بررسی شود. بررسی این قطعه به‌صورت دوره‌ای بسیار بااهمیت است؛ چراکه خرابی آن می‌تواند منجر به تعویض کل مجموعه گیربکس شود که هزینه سنگینی به دنبال دارد. خنک‌کن گیربکس جک اس5، قطعه بسیار مهمی است که در ادامه به علائم و عوامل خرابی آن اشاره خواهیم کرد.

خنک کن گیربکس چیست؟

گیربکس اتوماتیک یکی از مهم‌ترین قطعات خودرو است که وظیفه انتقال قدرت موتور به چرخ‌ها را بر عهده دارد. این نوع گیربکس‌ها در هنگام کار، حرارت زیادی تولید می‌کنند که باید توسط خنک کن گیربکس اتوماتیک کاهش یابد. خنک کن گیربکس (transmission cooler) یک قطعه کوچک است که در کنار گیربکس قرار دارد و وظیفه خنک کردن روغن گیربکس را بر عهده دارد.

خنک کن گیربکس جک اس ۵ بدیلی مشکل طراحی خیلی زود مستهلک شده و باعث نشت مایع خنک کننده به داخل گیربکس میشود و خسارت بالایی را به بار میاورد.

بهترین برند خنک کن گیربکس جک اس ۵ برند AQBP است. زمان تعویض خنک کننده گیربکس جک s5 بین ۵۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ کیلومتر است.

علائم خرابی خنک کن گیربکس جک s5

  1. روشن شدن چراغ اخطار گیربکس
  2. تاخیر در تعویض دنده
  3. شنیده شدن صدای غیر عادی مانند ساییدگی از گیربکس
  4. بوی سوختگی روغن گیربکس
  5. کاهش سطح روغن گیربکس

چراغ گیربکس جک اس ۵ چیست و چه وظایفی دارد؟

چراغ گیربکس در خودرو جک اس ۵ نشان‌دهنده وجود مشکلی در سیستم گیربکس این خودرو است. این چراغ می‌تواند به دلایل مختلفی روشن شود، از جمله دمای بالای گیربکس، نقص در سنسورها، مشکلات در تعویض دنده‌ها، یا خرابی مکانیکی. روشن شدن این چراغ به این معنی است که باید هرچه سریع‌تر خودرو را به یک مکانیک یا تعمیرگاه مجاز کرمان خودرو برده و مشکل را بررسی و رفع کنید، زیرا بی‌توجهی به آن ممکن است به خرابی‌های جدی‌تر و پرهزینه‌تر منجر شود.

چراغ گیربکس جک اس ۵
چراغ گیربکس جک اس ۵ مشابه تصویر بالاست و تنها در خودروهای جک اس ۵ اتوماتیک عمل میکند.

عوامل خرابی خنک کن گیربکس جک s5

  1. مسدود شدن مجاری خنک کننده گیربکس
  2. نشتی آب رادیاتور به داخل گیربکس
  3. ضربه فیزیکی به خنک کن گیربکس
  4. استفاده از روغن گیربکس نامناسب

جمع بندی

گیربکس جک s5، قطعه مهمی از این خودرو است که نیاز به بررسی و مراقبت دوره‌ای دارد. یکی از نکات و مراقبت‌های مهم گیربکس جک s5، تعویض به موقع روغن گیربکس و فیلتر آن است. همچنین توجه به خنک کن گیربکس و تعویض به موقع روغن آن، برای پیشگیری از بروز مشکلات سنگین و هزینه‌بر برای گیربکس، ضروری است.

گیربکس جک s5 متشکل از تعداد زیادی قطعه داخلی است؛ چنانچه اقدامات لازم جهت رفع خرابی گیربکس بدون نتیجه ماند و قصد تعویض آن قطعه را داشتید، می‌توانید از صفحه فروشگاه اعتماد یدک سفارش قطعات گیربکس جک s5 را به آسانی ثبت نمایید.

خرید لوازم و قطعات گیربکس جک s5 را حتماً از فروشگاه‌های معتبر انجام دهید. اعتماد یدک یک فروشگاه اینترنتی است که در آن خرید لوازم یدکی خودروهای چینی به آسانی انجام می‌شود و با ارسال فوری به‌دست مصرف‌کنندگان می‌رسد. البته خریداران تهرانی با مراجعه به فروشگاه می‌توانند خرید خود را حضوری نیز انجام دهند. در صورتی که در زمینه خرید قطعات و لوازم یدکی خودروی خود، نیاز به راهنمایی داشتید، می‌توانید با پشتیبانی آنلاین سایت در ارتباط باشید.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی ستاره‌ کلیک کنید!

امتیاز متوسط 4.9 / 5. تعداد رای: 39

اولین کسی باشید که به این پست امتیاز میده.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واردات مستقیم قطعات یدکی انواع ماشین‌های چینی با کیفیت اصلی و بهترین قیمت. برای مشاهده و خرید لوازم مورد نیاز خود کلیک کنید و یا برای دریافت مشاوره رایگان، با ما تماس بگیرید.

ارسال لوازم یدکی چینی به تهران و شهرستان

درخواست استعلام قیمت

کاربر گرامی در صورتی که تمایل دارید قیمت این محصول از طریق تماس تلفنی به شما اطلاع داده شود، اطلاعات خود را وارد کنید.