ایربگ چیست و چطور کار می‌کند؟ بررسی انواع ایربگ

فهرست مطالب

اهمیت ایربگ برای خودروها در دنیای امروز بر هیچ کس پوشیده نیست. ایربگ خودرو یکی از مهمترین نوآوری‌هایی است ایمنی افراد در هنگام حوادث ناگوار رانندگی را به شدت افزایش داد. این سیستم ایمنی در صورت وقوع تصادف، می‌تواند از صدمات جدی و مرگ سرنشینان جلوگیری کند. همه ما درباره ایربگ شنیده‌ایم و شاید در فیلم‌های اکشن و ویدیوهای تست‌ تصادف تحوه عملکرد آن را مشاهده کرده باشیم. اما آیا میدانید که از زمان معرفی ایربگ در امریکا در دهه ۸۰ تا به امروز، این فناوری توانسته جان ۵۰۰۰۰ آمریکایی را نجات دهد؟

در این مقاله ایربگ یا کیسه هوا را بعنوان یکی از سیستم های ایمنی در خودرو معرفی خواهیم کرد، نحوه عملکرد ایربگ ماشین و اجزای ایربگ را بررسی میکنیم و انواع ایربگ‌ها در خودرو را معرفی خواهیم کرد. در انتها پاسخ سوالات مهم درباره ایربگ خودرو را خواهیم داد.

ایربگ یا کیسه هوا چیست؟

کیسه هوا یا ایربگ (Airbag) یک وسیله ایمنی است که در اکثر وسایل نقلیه مدرن، عمدتاً خودروها، نصب می شود و برای محافظت از سرنشینان در هنگام برخورد یا کاهش سرعت ناگهانی طراحی شده است. این کیسه از یک کیسه پارچه‌ای ساخته شده است که در هنگام شناسایی برخورد و کاهش سرعت ناگهانی توسط سنسورها، این کیسه به سرعت با گاز (معمولاً نیتروژن یا آرگون) باد می شود. این کیسه هوا بصورت بالشتکی در آمده و در مقابل سرنشینان قرار گرفته و به این ترتیب، از برخورد سر و صورت سرنشینان، با شیشه و بدنه‌ی خودرو، جلوگیری می‌کند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید نخستین بار از ایربگ برای حفظ جان خلبانان جت‌های جنگی استفاده شد. در سال 1951 برای اولین بار تکنولوژی کیسه هوا به شکل ساده برای برخی خودروها به کار رفت. اما ایربگ به مفهوم امروزی کمتر از نیم قرن قدمت دارد. بنابراین می‌توان گفت ایربگ برای سرنشینان خودرو به مثابه چتر نجات عمل می‌کند.

کیسه‌های هوا معمولاً از موادی ساخته می‌شوند که در برابر فشار گاز و آتش‌سوزی مقاوم باشند. منسوجات نایلونی مانند نایلون پلی آمید 6.6 از رایج‌ترین متریالی هستند که برای تولید بالشتک‌های کیسه هوا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تاریخچه ایربگ

  • دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی: یک تصادف خانوادگی در حومه پنسیلوانیای امریکا الهام بخش جان هتریک امریکایی به عنوان مخترع ایربگ بود. در طی دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی مهندسین و مخترعین اولین آزمایشات را روی تاثیر ایربگ برای افزایش ایمنی در خودروها انجام دادند.
جان هتریک در کنار نمونه اولیه ایربگ
جان هتریک در کنار نمونه اولیه از ایربگی که اختراع
  • دهه ۱۹۷۰ میلادی: شرکت خودروسازی جنرال موتورز اولین سری از کیسه‌های هوا را روی برخی مدلهای کادیلاک، بیوک نصب کرد. البته این مدل‌های اولیه از ایربگ بدلیل نگرانی‌های مربوط به هزینه و قابلیت اطمینان مورد اقبال گسترده قرار نگرفتند.
  • دهه ۱۹۸۰ میلادی: سازندگان خودرو برای افزایش ایمنی خودروهای تولیدی تحت فشار قرار گرفتند و شروع به توسعه بیشتر سیستم ایربگ در خودروها کردند. کمپانی مرسدس بنز و فورد اولین کمپانی‌هایی بودند که نصب ایربگ در خودروهای تولیدی شان را بصورت یک آپشن استاندارد در آوردند.
ایربگ در مرسدس بنز
عملکرد ایربگ در خودروی بنز کلاس ۱۰۰ در یک تصادف
  • دهه ۱۹۹۰ میلادی: در این دهه بسیاری از خودروسازها به نصب گسترده ایربگ روی محصولاتشان روی آوردند و امریکا اولین کشوری بود که نصب ایربگ در خودروها را الزامی اعلام کرد.
  • دهه ۲۰۰۰ میلادی به بعد: فناوری ایربگ با معرفی سنسورهای جدید و بهره مندی از الگوریتم‌های نوآورانه در نحوه فعالسازی ایربگ به پیشرفت خود ادامه داد. همچنین انواع جدیدی از نظر محل نصب به خودروها اضافه شدند.
تست ایربگ

ایربگ‌ها در ابتدا به عنوان یک آپشن اضافه برای خودروها به شمار می‌رفتند. به این معنی که هر خودرویی دارای ایربگ بود، سطح کیفی بالاتری داشت. اما امروزه یکی از ملزومات حیاتی برای تمامی خودروها محسوب می‌شوند و همه خودروسازان در سرتاسر جهان ملزم به تعبیه حداقل دو کیسه هوا برای تولیدات خود هستند. با وجود این، تعداد ایربگ در خودروها یکسان نیست. در بخش‌های بعدی درباره انواع ایربگ از نظر محل نصب توضیح خواهیم داد.

ایربگ چه نقشی دارد؟

ایربگ یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین پیشرفت‌های صنعت خودروسازی در زمینه ارتقای ایمنی محصولات است. این سیستم با استفاده از حسگرها و الگوریتم‌های پیچیده، قادر است ناگهانی‌ترین تغییرات سرعت و تصادفات درون جاده‌ای را تشخیص داده و با باز شدن به موقع، جان سرنشینان را نجات دهد.

باز شدن کیسه هوا، ایمنی قابل قبولی برای راننده و دیگر مسافران جاده فراهم می‌کند تا سر، صورت و بالا تنه آن‌ها در محیطی از یک کیسه نرم، اما در عین حال سخت و فشرده احاطه شود و امکان اصابت اجسام تیز و سخت به سر و بدن سرنشینان کاهش یابد.

تعداد ایربگ در خودرو
اضافه شدن ایربگ به قسمت های مختلف خودرو ایمنی سرنشینان را به طرز قابل ملاحظه ای افزایش داد.

بنابراین استفاده از ایربگ در خودروها در راستای کاهش خطر و پیشگیری از جراحات ناشی از حوادث رانندگی بسیار موثر است. به همین دلیل اکثر کشورها قوانین سختی در مورد نصب و استفاده از ایربگ در خودروها برای حفظ ایمنی سرنشینان تصویب کرده و به خودروسازان خود ابلاغ کرده‌اند.

نحوه عملکرد ایربگ چگونه است؟

نحوه عملکرد ایربگ ماشین به این صورت است که در هنگام برخورد خودرو با یک مانع جدی در جاده، از طریق سنسورهای تصادف (crash sensor)، سیستم ایمنی به سرعت فعال می‌شود. بعد از اینکه سیستم کنترل ایمنی اطلاعات تصادف و شدت برخورد را دریافت کرد، به تحلیل تغییرات شرایط خودرو می‌پردازد و اگر خطر جدی باشد، در طی یک واکنش شیمیایی در قسمت متورم ساز گاز نیتروژن تولید شده و کیسه هوا بسرعت متورم شده مانع برخورد سرنشین به فرمان و یا سایر قسمت‌های داخلی خودرو می‌شود.

در برخی از خودروها، ارسال سیگنال‌ خطر باعث سفت شدن کمربندهای ایمنی شده و به این ترتیب پشت سر، کمر و گردن نیز از آسیب در امان می‌ماند. ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای نیز سرنشینان عقب را از برخورد سر با شیشه، در زمان برخوردهای شدید، در امان نگه می‌دارد. در قسمت بعدی انواع کیسه هوا در خودروها را بررسی میکنیم.

نحوه عملکرد خودرو چگونه است
نحوه عملکرد کیسه هوا در فارغ از اینکه در کدام بخش از خودرو نصب شده باشند تقریبا از ساختار بالا پیروی میکند.

ایربگ خودرو از چه اجزایی تشکیل شده است؟

 ایربگ‌ها از چند بخش اصلی تشکیل شده‌اند که شامل موارد زیر است:

  • کیسه هوا

کیسه هوا همان‌طور که از نامش پیداست، یک کیسه نایلونی است که قبل از پر شدن در داخل محفظه مخصوص قرار گرفته است.

  • واحد کنترل الکتریکی

واحد کنترل الکتریکی هرگاه به وسیله حسگرها یا سنسورها خطر را تشخیص دهد، سنسور تصادف را فعال می‌کند. در اثر فعال شدن این سنسور، یک احتراق شیمیایی کنترل‌شده رخ می‌دهد که نتیجه‌ی آن، تولید حجم عظیمی از گاز نیتروژن است.

این گاز محیط کیسه هوا را پر می‌کند تا به عنوان حفاظ در برابر سرنشینان قرار گیرد. کیسه هوا منافذی برای خروج گاز نیتروژن دارد تا از سختی کیسه در برابر سر و صورت کم کند. این پروسه با سروصدا و دود زیادی همراه خواهد بود.

  • سنسورهای ایربگ

تعداد سنسورهای ایربگ در هر خودرو به تعداد ایربگ‌های آن خودرو بستگی دارد. برخی از این سنسورها در جلو و کنار خودرو و برخی در واحد کنترل الکتریکی تعبیه شده‌اند.

  • باد کننده کیسه و متورم ساز

مجموعه این سیستم با آتش زدن مواد شیمیایی سبب تولید گاز نیتروژن و انتقال آن به کیسه می‌شوند.

  • کلیدهای ایربگ

ایربگ‌ها کلیدهای کنترلی دارند که هنگامی که خودرو تنها با یک سرنشین (راننده) در حال حرکت است، می‌توان با این کلید، فعال شدت ایربگ را محدود کرد.

  • چراغ هشدار دهنده ایربگ

چراغ ایربگ، خراب بودن سیستم کیسه هوا را به راننده اعلام می‌کند.

image 3

انواع ایربگ در خودروها

انواع مختلف ایربگ در خودروها وجود دارد که هر کدام برای حفاظت از مسافران در شرایط خاصی طراحی شده‌اند. در حال حاضر دو نوع اصلی ایربگ در خودروها استفاده می‌شود.

ایربگ راننده (Front Airbag)

نوع اول، ایربگ راننده است که بر روی ستون فرمان قرار می‌گیرد و در صورت تصادف و برخورد خودرو با موانع از جلو فعال می‌شود. ایربگ راننده، حجم میان بالاتنه‌ی راننده با شیشه‌ی جلو را کاملا پر می‌کند. این نوع ایربگ در سمت سرنشین جلو (شاگرد) روی داشبورد هم قرار دارد تا خطرات جراحت برای سرنشین جلو را کاهش دهد.

ایربگ جلو

ایربگ‌های جانبی یا پرده‌ای (Curtain Airbag)

ایربگ‌های پرده‌ای یا ایربگ‌های جانبی (Side Airbags) معمولا در لوله‌های فلزی که در دو طرف سقف خودرو طراحی شده است، جای می‌گیرند. ایربگ‌های جانبی با هدف محافظت از سر و سینه طراحی شده‌اند و در تصادفات جانبی عمل می‌کنند تا از تماس سر و سینه سرنشینان با خرده شیشه، ستون خودرو، وسیله نقلیه دیگر یا اجسام سخت مانند درخت، تیر برق یا حتی کف زمین جلوگیری کنند. طبق آمار در برخوردهای جانبی، این ایربگ‌ها تا میزان ۴۵ درصد از سطح آسیب دیدگی مغزی سرنشینان را کم می‌کنند.

ایربگ جانبی یا ایربگ پرده ای

ایربگ زانو (Knee Airbag)

هنگام تصادفات شدید، احتمال آسیب دیدن زانوی سرنشینان جلو وجود دارد. به همین دلیل، در کیا اسپورتیج برای نخستین بار از یک ایربگ سفارشی در کنار 6 ایربگ رایج استفاده شد تا زانوی راننده و سرنشین جلو را از آسیب جدی در امان نگه دارد. طبق مطالعات انجام شده، تاثیر ایربگ زانو در کاهش ریسک آسیب‌ها ناچیز بوده و منجر به کاهش نیم درصدی آسیب‌های کلی در تصادفات شده است.

ایربگ زانو

ایربگ وسط (Center Airbag)

در برخی تصادفات که خودرو اصطلاحا چپ می‌کند، احتمال برخورد سر سرنشینان جلو به کتف و شانه فرد کناری وجود دارد. به همین دلیل از 2011 جنرال موتور ایده ایربگ میانی بین راننده و سرنشین را مطرح کرد و آن را در میان برخی تولیداتش عملی ساخت. با کیسه هوای وسط، راننده و سرنشین جلو از هر طرف احاطه می‌شوند و احتمال آسیب جدی به حداقل می‌رسد.

ایربگ وسط یا ایربگ میانی

ایربگ کمربند ایمنی (Seatbelt Airbag)

در برخی خودروهای پیشرفته خود کمربند ایمنی هم دارای سیستم ایربگ است که در هنگام تصادف با متورم شدن، یه لایه محافظتی دیگر برای کاهش آسیب سرنشینان ایجاد می‌کند. کمپانی فورد در سال ۲۰۱۳ اولین خودروسازی شد که این مدل کیسه هوا را برای محصولاتش نصب کرده است.

ایربگ کمربند ایمنی

ایربگ عابر پیاده (Pedestrian Airbag)

اگرچه این نوع ایربگ‌ها هنوز در مرحله تست هستند، اما با اجرای آن درصد آسیب دیدن افرادی که از بیرون با خودرو برخورد می‌کنند، به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. در ایده اولیه کیسه هوای بیرونی یا عابر پیاده، اینگونه برآورد شده است که در هنگام برخورد شدید با موجود زنده، ایربگ فضای شیشه جلو و بخش‌هایی از کاپوت را بپوشاند تا در صورت تصادف با عابر پیاده، موتور سوار یا دوچرخه سوار، تلفات جانی بر جای نماند. طبق مطالعات انجام شده در برخوردهای خودرو با عابرین پیاده بیشترن اسیب ناشی از برخورد سر عابر یا قسمت برف پاک کن و شیشه جلوی خودرو است.شرکت خودروسازی ولوو اولین خودروسازی است که این مدل را روی خودروهای ولوو v40 خود نصب کرد.

دلایل روشن شدن چراغ ایربگ در خودرو چیست؟

همانطور که روشن شدن چراغ بنزین، چراغ چک و دیگر هشدارها پیام واضحی برای راننده دارد، چراغ ایربگ هم به صورت خودکار روشن می‌شود تا به شما نشان دهد که نیاز به بررسی سیستم ایربگ دارید.

دلایل متفاوتی برای روشن شدن این چراغ وجود دارد که در ادامه برخی از آن‌ها را مطرح می‌کنیم:

  • یکی از دلایل اصلی روشن شدن چراغ ایربگ، نادرست عمل کردن یا خرابی سنسورهای این سیستم است.
  • شل شدن سوکت کیسه ایربگ از دیگر دلایل روشن شدن چراغ ایربگ است.
  • خرابی محفظه ایربگ به دلایل سخت افزاری یا نرم افزاری
  • خرابی یونیت ایربگ در اثر باطری به باطری کردن و نوسانات برقی
  • خرابی کمربندهای ایمنی
  • وجود کابل‌های کم کیفیت
  • تخلیه باتری بک آپ ایربگ: اگر اخیرا باتری ماشین خود را تعویض کرده‌اید و یا باتری ماشین شما برای مدتی خالی بوده است ممکن است باتری بک آپ ایربگ هم خالی شده باشد و چراغ ایربگ روشن شود. ممکن است با تعویض باتری و شارژ مجدد باتری بک اپ ایربگ چراغ ایربگ خاموش شود.
  • خیس شدن خودرو از دیگر دلایلی است که ممکن است به ماژول ایربگ آسیب بزند و منجر به روشن شدن چراغ ایربگ شود. در این شرایط باید سیستم ایربگ مورد بررسی و تعمیر قرار گیرد.

در هنگامی که چراغ ایربگ روشن می‌شود، بهتر است به سرعت به تعمیرگاه مراجعه کنید تا سیستم را بررسی کنند. هرگز بدون ایربگ سالم، اقدام به رانندگی، خصوصا رانندگی جاده‌ای، نکنید.

 آیا ایربگ خودرو را باید سرویس کنید؟

سرویس منظم ایربگ‌ها برای اطمینان حاصل کردن از عملکرد صحیح آن‌ها در هنگام تصادفات بسیار ضروری است. در هنگام سرویس ایربگ، متخصصین بررسی می‌کنند که آیا هر کدام از ایربگ‌ها عملکرد مطلوبی دارند و آیا اجزای تشکیل دهنده آن نیاز به تعویض دارند یا خیر. طی این سرویس، کارشناسان به بررسی بخش‌های دیگری مانند سیستم کنترل الکتریکی ایربگ و دستگاه سنجش فشار هوا نیز می‌پردازند. البته این مساله در مورد خودروهای ساخت ایران صادق نیست. بطور کلی بدلیل گران بودن هزینه تست ایربگ، در اغلب خودروهای ساخت ایران در هنگام تصادف، ایربگ عمل نمی‌کند.

آیا می توانم خودم کیسه هوا را جدا کنم یا خاموش کنم؟

برخی از خودروها دارای کلیدی هستند که به رانندگان اجازه می‌دهد کیسه هوای سرنشین را خاموش کنند. اما این کار دارای خطراتی است.

اگر از کلید خاموش کردن استفاده می‌کنید، حواستان باشد هنگامی که سرنشین دارید آن را دوباره فعال کنید، در غیر این صورت سرنشینان خودرو شما در معرض خطر جدی خواهند بود. با این حال، حتما دفترچه راهنمای ماشین خود را با دقت بررسی کنید. برخی از خودروسازان مجوز جدا کردن کیسه هوا یا فعال کردن کلید قطع‌کننده ایربگ را داده‌اند، اما برخی دیگر این اجازه را محدود کرده‌اند. پس بدون در نظر گرفتن ریسک‌های احتمالی، تنظیمات ایمنی خودرو را تغییر ندهید.

آیا می توانید ایربگ را تعویض کنید؟

کیسه‌های هوای خودروها قابل تعویض هستند، اما پیشنهاد می‌شود برای این کار از یک متخصص ماهر کمک بگیرید. قطعات ایربگ باید اصل، نو و طبق دستورات سازنده خودرو باشند و هرگز نباید از تجهیزات دست دوم استفاده کنید. فراموش نکنید که تجهیزات ایمنی، ناجی شما در حوادث هستند، بنابراین همیشه از اصالت قطعات و مهارت تعمیرکار اطمینان حاصل کنید.

آیا ایربگ می تواند خطرناک باشد؟

ایربگ هم ممکن است خطراتی برای سرنشینان ایجاد کند، اما مزایای ایمنی آن بیشتر از مخاطرات احتمالی است. اگر کمربند ایمنی بسته نشود، احتمال اینکه ایربگ فعال نشود وجود دارد، همچنین موقعیت بدن سرنشین بدون کمربند طوری است که ممکن است کیسه هوا به او آسیب بزند، بنابراین حتما باید همه سرنشینان کمربند را ببندند.

باز شدن کیسه هوا با صدای زیاد، گرد و غبار و فشار بسیار زیاد همراه است. این موضوع می‌تواند باعث ترس و حتی آسیب‌دیدن سر و بدن کودکان شود. بنابراین بهتر است کودک همیشه روی صندلی مخصوص خود در قسمت عقب خودرو بنشیند.

گاهی انفجار کیسه‌های هوا جهت پر شدن، مانند ترکش عمل می‌کند و به سر، قفسه سینه و اندام های داخلی ممکن است آسیب بزند. با این حال این موارد بسیار محدود است و باعث هیچ‌گونه مرگ و میری نمی‌شود. به همین دلیل تاکید داریم که وجود ایربگ‌ها به مراتب مفیدتر از نبودن یا غیر فعال بودن آن‌هاست.

آسیب های ایربگ ماشین

تعمیر ایربگ چقدر هزینه دارد؟

تعمیر ایربگ یکی از مواردی است که باید در اولویت قرار گیرد، زیرا در صورت خرابی یا آسیب دیدن آن، ممکن است آسیب جانی به بار بیاید. بسته به نوع خودرو و تعداد ایربگ‌ها، هزینه‌های مربوط به تعمیر می‌تواند متفاوت باشد. همچنین نوع خسارت و سطح آسیب نیز تأثیرگذار است.

در برخی موارد، قطعات مورد نیاز باید تعویض شوند و هزینه قطعات جایگزین را باید به دستمزد کارشناسان اضافه کنید. در نظر داشته باشید که تمامی این کارها باید توسط تکنسین‌های ماهر و مجرب انجام شود تا از عملکرد صحیح و بهینه‌ی سیستم ایمنی خودرو اطمینان حاصل شود.

همچنین قطعات باید اصل باشند. بنابراین هزینه تعمیرات ممکن است با توجه به پیچیده بودن این عملیات و جنس و کیفیت قطعات مصرفی متفاوت باشد. در کل باید گفت برای اطلاع از هزینه دقیق تعمیر ایربگ خودرو، بهتر است با تعمیرگاه‌های مختلف تماس بگیرید و قیمت‌ها و سرویس‌های آن‌ها را مقایسه کنید تا بهترین و مناسب‌ترین راهکار را برای تعمیر و بازسازی ایربگ خودرو شخصی‌تان پیدا کنید.

جمع‌بندی

آنچه در این مقاله گفته شد به خوبی بیانگر اهمیت کیسه هوا در خودروهای امروزی است. با توجه به اثر حیاتی ایربگ‌ها، چنانچه چراغ ایربگ روشن شد یا ایربگ خودرو پس از سانحه باز شده است، در اولین فرصت برای تعمیر و چک کردن ایربگ نزد تعمیرگاه‌های مجاز و تکنسین‌های باتجربه بروید.

برای خرید انواع قطعات ایربگ، ایربگ فرمان و داشبورد، ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای انواع خودرو، از جمله خودروهای چینی را می‌توانید با مناسب‌ترین قیمت به صورت اینترنتی از اعتماد یدک خریداری کنید.

سوالات متداول

  • دلایل بازنشدن ایربگ خودرو چیست؟ چرا ایربگ خودرو عمل نمی‌کند؟

یکی از علل اصلی باز نشدن ایربگ خودرو، وجود نقص در سنسورهای این سیستم است. تغییر وضعیت خودرو در ادامه پروسه تصادف، وارد شدن ضربه ناخواسته و ناگهانی به محل تعبیه ایربگ و یا وارد شدن فشار اضافی در سیستم ایربگ، می‌تواند از دلایل عمل نکردن ایربگ باشند.

در اغلب موارد، به هنگام باز نشدن ایربگ هنگام تصادف، زخم و یا صدمه بر روی صورت و سر راننده و سرنشین جلو وارد می‌شود. برای اینکه از وقوع این گونه مشکلات جلوگیری شود، باید سرویس دوره‌ای ایربگ و تعمیر دقیق سیستم کیسه هوا را در اولویت قرار دهید. روشن شدن چراغ ایربگ ماشین خود را همیشه جدی بگیرید و ساده از کنار آن نگذرید. البته این مساله در مورد خودروهای ساخت ایران صادق نیست. بطور کلی بدلیل گران بودن هزینه تست ایربگ، در اغلب خودروهای ساخت ایران در هنگام تصادف، ایربگ عمل نمی‌کند.

  • ایربگ خودرو در چه سرعتی باز می شود؟

سیستم باز شدن ایربگ‌ها دقیقا در لحظه  برخورد خودرو با یک مانع بزرگ وارد عمل می‌شود. باز شدن ایربگ در هنگام تصادف ظرف مدت زمانی بسیار کوتاه و سریع انجام می‌شود. این زمان بستگی به سرعتی دارد که خودرو در حال حرکت بوده است. هرچه سرعت خودرو بیشتر باشد، زمان لازم برای باز شدن ایربگ‌ها کمتر خواهد بود. دیگر عواملی مانند نوع تصادف و قوانین و مقررات هر کشور نیز ممکن است بر روی زمان باز شدن ایربگ‌ها تأثیرگذار باشند.

هدف این سیستم در ایجاد یک حفاظت فوری و ایمن برای سرنشینان خودرو است تا از صدمات جدی جانی و فیزیکی جلوگیری شود. به طور کلی می‌توان گفت که در اکثر مواقع، ایربگ‌ها در زمانی کمتر از چند صدم ثانیه باز می‌شوند. بر اساس آخرین تکنولوژی‌ها و پیشرفت‌های صورت گرفته در این زمینه، سعی شده است که باز شدن ایربگ‌ها در زمانی بسیار کوتاه‌تر از قبل صورت گیرد. برای اطلاعات دقیق‌تر در مورد زمان باز شدن ایربگ خودرو خود می‌توانید به دفترچه راهنمای ماشین خود مراجعه کنید.

  • خودرو چه تعدادی ایربگ دارد؟

هر خودرو مدرنی در هر کجای دنیا که ساخته شده باشد، باید حداقل دو ایربگ داشته باشد؛ یکی برای راننده و دیگری برای سرنشین جلو. بعضی ماشین‌های بزرگ‌تر یا کراس اوورها دارای ایربگ‌های بیشتری به عنوان قابلیت‌های تکمیلی مثل ایربگ زانو هستند.

  • عمر مفید ایربگ خودرو چقدر است؟

به طور کلی، عمر مفید ایربگ خودرو بین ۱۰ تا ۱۵ سال است. با گذشت زمان و بروز اتفاقاتی مانند تصادفات، عمر این قطعه ممکن است کاهش پیدا کند. در نتیجه بهتر است ایربگ خودرو را به صورت دوره‌ای بررسی کرده و در صورت لزوم تعویض کنید. چنانچه خودرو شما دچار تصادف شده است، حتما باید از طریق تعمیرگاه معتبر و تخصصی به بررسی و تعویض ایربگ بپردازید. به این ترتیب می‌توانید از این قطعه ایمنی در شرایطی که به آن نیاز دارید، به بهترین شکل استفاده کنید و امنیت رانندگی را به حداکثر برسانید.

  • چه زمانی باید ایربگ را خاموش کرد؟

هنگامی که به تنهایی در حال مسافرت هستید، صندلی کودک را روی صندلی جلو تعبیه کرده‌اید، با حیوان خانگی خود در حال سفر هستید یا خانم بارداری جلوی خودرو شما نشسته است، ایربگ خودرو را خاموش کنید.

تا زمانی که خودرو در حال رانندگی است، بهتر است ایربگ را خاموش نکنید. چرا که در صورت وقوع تصادف، ایربگ یکی از مواردی است که می‌تواند جان شما و دیگر سرنشینان خودرو را نجات دهد. اما در شرایط خاصی مانند مواردی که ذکر شد، ایربگ‌ها باید غیرفعال شوند. برای این منظور، بهتر است به دفترچه راهنمای منتشر شده توسط شرکت سازنده خودرو مراجعه کنید و درباره نحوه خاموش کردن ایربگ اطلاعات کسب کنید.

  • آیا عمل کردن ایربگ باعث آسیب به سرنشین می‌شود؟

تحقیقات و آمارها نشان می‌دهند که عملکرد صحیح ایربگ باعث کاهش درجه آسیب‌ها می‌شود و معمولاً خطری برای سرنشینان ندارد. با این حال، در شرایط خاصی مانند باردار بودن سرنشین یا حضور کودکان در صندلی جلو خودرو، ممکن است عملکرد ایربگ موجب آسیب شود. بنابراین توصیه شده است که سرنشین‌های آسیب‌پذیر در صندلی عقب جای بگیرند.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی ستاره‌ کلیک کنید!

امتیاز متوسط 5 / 5. تعداد رای: 5

اولین کسی باشید که به این پست امتیاز میده.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واردات مستقیم قطعات یدکی انواع ماشین‌های چینی با کیفیت اصلی و بهترین قیمت. برای مشاهده و خرید لوازم مورد نیاز خود کلیک کنید و یا برای دریافت مشاوره رایگان، با ما تماس بگیرید.

ارسال لوازم یدکی چینی به تهران و شهرستان

درخواست استعلام قیمت

کاربر گرامی در صورتی که تمایل دارید قیمت این محصول از طریق تماس تلفنی به شما اطلاع داده شود، اطلاعات خود را وارد کنید.